Een cursus volgen naast je werk veel gedoe? Niet volgens Abigail. Ze werkt al zo’n negen jaar via ToCare, volgt ondertussen een hbo-opleiding verpleegkundige én blijft up-to-date met cursussen van onze Academie. Hoe ze dit ervaart en wat het haar oplevert in haar dagelijkse werk? Dat lees je hier.

Abigail: “ToCare gaf mij een kans”

Abigail draait inmiddels alweer heel wat jaren mee in de zorg bij ToCare. “Ik was begin twintig en had net mijn opleiding verzorging afgerond. Een baan vinden was lastig, want ik had nog niet veel werkervaring. Uiteindelijk gaf ToCare mij een kans, ze zagen dat ik gemotiveerd was en uiteindelijk kon ik snel aan de slag. Daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor, want ik heb mooie stappen gemaakt de afgelopen tijd.”

Werken én leren

Abigail wil zichzelf blijven ontwikkelen en is nooit uitgeleerd. “Op dit moment werk ik bij de Driestoom in Arnhem, een woonplek voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Daarnaast volg ik een hbo-opleiding verpleegkundige, dat is iets wat ik altijd al graag wilde doen.”

Maar het volgen van bijvoorbeeld een hbo-opleiding, is niet de enige manier om bij te scholen. Je kunt ook cursussen volgen via de ToCare Academie. “Deze cursussen zijn makkelijk te volgen naast je werk en kosten weinig tijd. Zo is het voor iedereen haalbaar om nieuwe dingen te leren.”

In een dag leer je ontzettend veel

“Inmiddels heb ik twee cursussen gevolgd: De cursus BHV en de cursus medicatieveiligheid. In een dag leer je ontzettend veel. De cursussen zijn voor iedereen haalbaar, ongeacht je niveau. Ook ontvang je een certificaat dat voor lange tijd geldig is.”

Zo leer je tijdens de cursus medicatieveiligheid veelal over het toedienen van verschillende soorten medicatie en de bijhorende regels. In de cursus BHV leer je vooral om eerste hulp te verlenen en hoe je gevaarlijke situaties herkent.

Up-to-date blijven is belangrijk

“Ik vind het belangrijk om up-to-date te blijven. Zeker omdat je in de zorg werkt met cliënten die afhankelijk zijn van jou. Het uitdelen en toedienen van medicijnen is een verantwoordelijke taak. En er zijn veel wet- en regelgevingen én instructies rondom medicatietoediening. Daarom is het enorm belangrijk om geïnformeerd te blijven en je certificaten bij te houden.”

Toepasbaar in de praktijk

Het volgen van een cursus zorgt er ook voor dat je breder inzetbaar bent. Zo is een geldig BHV-certificaat bij veel instellingen verplicht én enorm toepasbaar in de praktijk. Wanneer er een client bijvoorbeeld valt of acuut een hartaanval krijgt, moet je snel handelen. “Je kunt tijdens zo’n cursus altijd weer nieuwe dingen leren. En het geeft zelfvertrouwen in je werk, omdat je altijd met meer kennis naar huis gaat dan daarvoor.”

Schrijf jij je ook in?

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Abigail? En ben je benieuwd wat een cursus via de ToCare Academie jou kan opleveren in je dagelijkse werk? Op deze pagina vind je het hele aanbod. Schrijf je in!