026 - 30 31 610

Cursus sondevoeding en katheterzorg

Hoe dien je sondevoeding toe, welke controles doe je bij een neusmaagsonde en hoe verwissel je een katheterzak? In deze cursus met verpleegkundige handelingen leer je het allemaal. Wil jij je kennis en vaardigheden uitbreiden en het verzorgen van cliënten met sondevoeding of een katheter voortaan ook tot je taken rekenen? Meld je aan voor de cursusdag! 

AANMELDEN
een flatlay van sondevoeding

Dit leer je

  • Alle theorie over verschillende soorten sondes, observaties, controles, spoelen en het toedienen van sondevoeding  
  • Vaardigheden: toedienen van sondevoeding, toedienen van medicijnen via een sonde, controleren van een neusmaagsonde, spoelen van sonde  
  • Alle theorie over verschillende soorten katheters, observaties, controles, verzorgen en verwisselen en doorkoppelen van een katheterzak  
  • Vaardigheden: verzorgen van een (suprapubische) katheter, verwisselen en doorkoppelen van een katheterzak

Over deze Cursus

Tijdsduur: 

3,5 uur

Locatie:

ToCare Academie, Hoofdstraat 61 in Velp

Datum:

Zodra de eerstvolgende datum bekend is zal deze hier gepubliceerd worden.
(Let op: deze cursus is te volgen als je minimaal een niveau 3 diploma hebt)

Werkwijze: 

Je kunt een van beide cursusdelen apart halen of beide cursussen in een halve dag halen. Naast de theorie leer je ook verschillende vaardigheden die komen kijken bij de verzorging van een sonde of katheter. 

Resultaat:

Deze verpleegkundige handelingen vallen onder risicovolle handelingen. Dat betekent dat uitvoering ervan altijd een risico meebrengt voor je cliënt. De eerste paar keer moet je deze handelingen altijd onder toezicht uitvoeren, omdat het een voorbehouden handeling is. Na deze cursus weet je precies hoe je deze handelingen uitvoert, zodat het risico zo klein mogelijk is. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. 

 

Over de cursus 'Sondevoeding en katheterzorg'

"De trainer was echt een verpleegkundige met jaren ervaring. Niks op aan te merken. "

- Hares, Persoonlijk begeleider

"De trainster kwam met veel informatie waar ik nog geen kennis van had, terwijl ik al jaren met kathethers werk. Als ik nu handelingen uit moet voeren, voelt het nu nog meer als iets wat ik écht kan en waar ik veel kennis van heb. Eerst was het mij aangeleerd door het te doen, nu weet ik ook waarom ik dat zo moet doen. "

- Celine, Persoonlijk begeleider