026 - 30 31 610

Cursus Voorkomen van en omgaan met agressie

Wanneer je werkt in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg of GGZ, weet je dat er cliënten zijn die (weleens) moeite hebben om zich te uiten. Gecombineerd met ziekte, spanningen of andere stressfactoren kan deze onmacht zich bij sommige cliënten uiten in agressie. Misschien ervaar je ongemak wanneer dit gebeurt of wil je graag nog zekerder zijn bij jouw werk in de zorg.

Na de training voel je dat je sterker in je schoenen staat. Je herkent agressie en kunt de-escalerend te werk gaan. Het is niet voor niets dat deze cursus veel gevolgd wordt. Met de opgedane kennis kun je namelijk betere zorg leveren en veiliger werken. Een toevoeging voor elke zorgprofessional!

AANMELDEN

Dit leer je

  • Herkennen van de verschillende vormen van agressie op de werkvloer
  • De-escalerend werken
  • Wat is weerbaarheid en hoe gebruik je het in de praktijk?
  • De wet- en regelgeving rondom het omgaan met agressie: wat mag wel en wat mag niet?
  • De stijlen van conflicthantering: welke gebruik je wanneer?
  • Reageren op incidenten, inclusief veilige en humane afweertechnieken tegen eventueel fysiek geweld

Over deze Cursus

Tijdsduur: 

5-6 uur

Locatie:

ToCare Academie, Hoofdstraat 61 in Velp

Datum:

De eerstvolgende cursus is op 5 juni 2024 van 10:00-15:00.

Werkwijze: 

Deze cursusdag begint met een theoretisch gedeelte. Je leert bijvoorbeeld meer over de verschillende vormen van agressie en over wat weerbaarheid inhoudt. Na een pauze ga je aan de slag met de praktijk. Je oefent waar je het beste kunt staan bij een incident en hoe je stevig staat. Ook oefenen we om duidelijk grenzen aan te geven en de situatie in te schatten. Daarnaast leer je hoe je een cliënt zo nodig op een goede manier vastpakt om naar een veilige ruimte te begeleiden.

Resultaat:

Je krijgt een algemeen geaccepteerd certificaat en je ontvangt uiteraard ook de praktijkrichtlijnen en een handige checklist, zodat je het altijd nog eens kunt nalezen.

Na afloop ontvang je een certificaat dat aantoont dat je in staat bent agressie op de werkvloer te herkennen en op de juiste manier te reageren.

Over de cursus 'Agressie'

"Vandaag heb ik in Wilp nog op een goede manier een client, die in hoge spanning was, van de weg gehaald. Ik heb hiermee meteen de theorie in praktijk kunnen brengen."

- Edwin, persoonlijk begeleider

"Was leuk en leerzaam! De trainer deed het echt goed. Je kreeg voldoende aandacht van hem. Het was eerlijk gezegd super fijn dat we met z’n 6e waren, we hebben ook in groepjes geoefend."

- Aysenur, Persoonlijk begeleider