Soms explodeer je gewoon van trots. Dag in, dag uit waarderen we de inzet van al onze collega’s in de zorg. Toch is het verhaal van Martin Seijsener wel heel bijzonder..

Martin: “Ruim drie maanden lang verbleef ik in het prachtige Costa Rica. In eerste instantie om tijdens een yoga retreat volledig tot rust te komen. Maar vlak daarvoor bezocht ik een lokaal gezin, waar ik een aantal nachten in een hutje verbleef. Dit was zo bijzonder, dat ik na de retreat weer terugging.

Terwijl de locals mij alles over het dorp en de gemeenschap vertelden, leerde ik het land steeds beter kennen. Ik werd verliefd. Door de schoonheid van de natuur en de uitzonderlijk liefdevolle mensen. Het gevoel dat ik iets terug wilde doen, was zo sterk dat ik een plan maakte.

Ik bezocht het schooltje van de dochter van het gezin waarbij ik verbleef. Het was direct zichtbaar dat hier van alles ontbrak. Verschillende lokalen waren zeer achterstallig, terwijl deze hard nodig zijn om alle kinderen een fijne plek te kunnen bieden. Een plek waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Met mijn zorgachtergrond was dit naar om te zien. En dus besloot ik een donatieproject op te zetten. Het streefbedrag van €1500 wordt gebruikt voor het opknappen van de lokalen, materialen, buitenspeelgoed, uniformen én de groentetuin. In oktober ga ik terug en overhandig ik het ingezamelde bedrag eigenhandig. Zo weet ik zeker dat elke euro goed terechtkomt. En over een half jaar ga ik opnieuw terug, zodat ik iedereen kan laten zien wat er is veranderd!”

Wil jij – net als wij – bijdragen aan dit prachtige initiatief? Doneren kan tot 3 oktober!


Zorgprofessional Martin Seijsener in Costa Rica voor donatieproject.