2023 was een enerverend jaar, waarin er veel gebeurde bij ToCare en in de zorg. En nu de dagen weer iets langer worden en het nieuwe jaar begint, is het een mooie gelegenheid om met Niels van Dorssen en Joyce van Aller even terug te blikken en vooruit te kijken naar volgend jaar. Wat waren voor hen de hoogtepunten? Wat veranderde er binnen ToCare? En welke hoop en verwachtingen hebben ze voor de zorgsector in 2024? Ze delen het allemaal in dit interview.   

De hoogtepunten van 2023

Het is elk jaar weer ons doel om nog meer zorgorganisaties en regio’s in Nederland te ondersteunen bij goede zorgverlening. In 2023 zetten we hier mooie stappen in. Niels: “We kregen er een klant bij in een volledig nieuwe regio voor ons: Lelystad en Almere. Gedurende het jaar voegden zich steeds meer enthousiaste zorgprofessionals uit die omgeving zich bij ons, waardoor we nu nog meer zorginstellingen in die regio kunnen ondersteunen.” 

Joyce: “Wat ik ook een mooie ontwikkeling vind, is dat we sinds dit jaar nog meer zorgdisciplines kunnen aanbieden. Zo startten we in 2023 met het ondersteunen van de kinderopvang, waar ook een grote behoefte is aan flexibel inzetbare, gedreven zorgprofessionals. 

Waar ik ook blij mee ben, is dat we onze ToCare Academie verder uitbreidden met verdiepende cursussen. Denk aan het omgaan met agressie, medicatieveiligheid, sondevoeding en katheters plaatsen. Naast dat het mooi is om te zien dat onze eigen zorgprofessionals zich zo steeds verder ontwikkelen, merken we ook dat steeds meer zorgorganisaties gebruikmaken van onze academie voor hun eigen medewerkers. Het is fijn om zo in de breedte bij te kunnen dragen aan betere zorg.” 

Veranderingen binnen ToCare

De ontwikkelingen bij ToCare en in de zorg, betekenden ook dat we intern flinke stappen hebben gezet. Niels: “Twee jaar geleden bestond ons kantoorteam nog uit negen collega’s, inmiddels maken we ons met een team van twintig hard voor de zorg. Met z’n allen maken we ons werk efficiënter, om zo een nog betere partner te zijn voor zorgorganisaties en natuurlijk onze eigen zorgprofessionals. Daarnaast gaan we ons richten op zzp’ers die, om uiteenlopende redenen, graag weer in loondienst willen werken. Wij bieden ze de zekerheid die ze zoeken, gecombineerd met de voordelen van flexibel werken.”

Joyce vult aan: “Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we onze afdelingen anders vormgegeven en vaste aanspreekpunten voor onze klanten aangesteld. Samen maken we het makkelijker, zodat we ons samen volledig kunnen focussen op goede zorg én het onderhouden van onderlinge relaties.”

Mooie vooruitzichten voor 2024

2023 kende een hoop bijzondere ontwikkelingen en die stopten gelukkig niet na 31 december. Niels: “Op dit moment zitten we nog in een verzamelpand op een industrieterrein in Arnhem, maar dat verandert! We gaan namelijk verhuizen naar een eigen kantoorpand in het centrum van Velp (Gelderland). We willen onze collega’s daar een bruisende werkomgeving bieden. Een kantoor in de dorpskern brengt toch een hoop sfeer met zich mee.”

Hoop voor het Nederlandse zorgstelsel

Het begin van een nieuw jaar, is een tijd van verwachtingen en hoop. De goede voornemens zijn dan nog vers en het jaar ligt open. Daarom vroegen we Niels en Joyce waar zij naar uitzien in 2024, wat betreft ons zorgstelsel. Niels: “Ik hoop dat zorgorganisaties en –professionals weer alle tijd en ruimte krijgen om zorg te verlenen en simpelweg aan het bed te staan. En dat we samen met overheden, zorgverzekeraars en zorgorganisaties tot een goed werkend systeem komen.”

Joyce: “Ik zie zorginstellingen vaker de handen ineenslaan en ik hoop dat dit aankomend jaar nog meer wordt. Zodat ze samen de inkoop van zzp’ers en uitzendkrachten kunnen organiseren, de kwaliteit van de zorg kunnen bewaren en elkaar bijstaan waar dat nodig is.”

Nieuwjaarswens voor de zorg

In de geest van warmte en samenwerking, delen Joyce en Niels ook een nieuwjaarsgroet. Joyce: “Ik wens dat we in 2024 de handen ineenslaan in de zorgsector, echt gaan samenwerken, om zo de zorg weer centraal te stellen. Goede zorg regel je met elkaar.” Niels: “Ik hoop dat er het komende jaar oplossingen komen voor de vraagstukken in de zorg. Daar moeten we als Nederland, vanuit respect en saamhorigheid, de schouders onderzetten.”