Met minder middelen toch de allerbeste zorg bieden die cliënten verdienen: dát is de uitdaging die Nico van Mourik dagelijks aangaat. Als Business Partner HRM en teamleider planbureau bij Driestroom houdt hij allerlei ballen tegelijkertijd omhoog. Hoe hij dit voor elkaar krijgt? Wat Driestroom uniek maakt? En waarom we al sinds 2020 met veel plezier samenwerken? Daarover gingen we met hem in gesprek!

Alledaags geluk

Maar liefst 32 jaar is Nico al een trots onderdeel van Driestroom. Nico: “Driestroom biedt verschillende facetten aan voor mensen met een beperking van nul tot honderd jaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dagbesteding, zelfstandig of begeleidend wonen en zorg binnen het onderwijs. Alles wat we doen, doen we met één doel: bijdragen aan het alledaags geluk van onze cliënten.

In mijn rol stuur ik een team aan dat zich bezighoudt met de werving en selectie van goede zorgprofessionals. En sinds drie jaar ondersteun ik ook kleinschalige zorgondernemingen die door middel van een franchiseconstructie verbonden zijn aan Stichting Driestroom. Dit doe ik onder de noemer Ondernemersgroep Driestroom en je kunt hierbij denken aan ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld financiën en personeelsbeleid.” 

Stress en prikkels

Het mooiste aan zijn werk vindt Nico de diversiteit en het voortdurend moeten schakelen. “Zo ben ik sinds januari 2022 ook nog teamleider van een locatie in Nijmegen. Op ieder moment kan ik worden opgeroepen voor een incident of bijzonderheid. De druk en hectiek van mijn drievoudige functie vind ik heerlijk. Ik functioneer goed op stress en prikkels. En dankzij mijn ruime werkervaring kan ik alles inmiddels goed relativeren. Dus als ik eenmaal in de auto stap, laat ik alles van mij af glijden. Dit in combinatie met twee keer in de week een bezoekje aan de sauna houdt mij totally ontspannen! 

Alert en niet doorsnee

“Ik vind het fantastisch om te werken in de zorgbranche. Ook al is het een sector met misschien wel de meeste bezuinigingen en veranderingen. Alsnog kan ik vol trots zeggen dat wij bij Driestroom elke vraag om zorg of begeleiding op de juiste manier kunnen beantwoorden.

Hoe we dit voor elkaar krijgen? Wellicht omdat we een relatief kleine organisatie zijn, waar iedereen alle ruimte krijgt om zich te ontplooien en waar positieve verandering wordt gestimuleerd. Bij ons is niemand ‘een nummer’ en worden nieuwe collega’s niet voor de leeuwen geworpen. Het is hier natuurlijk geen kleffe bende, maar het voelt wel als één grote familie. Het persoonlijke is overal aanwezig, dit vinden we ontzettend belangrijk. 

Ik ben zelf ook niet bepaald doorsnee, ik denk graag buiten de kaders en durf beslissingen te nemen. Zo’n instelling werkt wat mij betreft het beste in een turbulente branche. Vaak kun je veranderingen ook gewoon zien aankomen. Het is de kunst om altijd één stap voor te zijn. Neem bijvoorbeeld de grootschalige hervormingen zorgstelsel in 2015. Hierop reageerden wij direct door keuzes te maken in waar we wel én niet mee door konden gaan. Deze alertheid houdt ons gezond.” 

Geen verkooppraatje

Een gezonde organisatie vraagt natuurlijk ook om voldoende zorgprofessionals. “Intern hebben we al een grote flexpool van 150 medewerkers, waarmee we het aardig redden. Maar soms, zeker bij spoed, kan het toch nog lastig zijn om voldoende mankracht te vinden. Dus besloten we in 2020 om ToCare in te schakelen. Ik kwam in contact met directeur Niels van Dorssen en dit klikte direct. Hij heeft een leuke persoonlijkheid en een groot hart voor de zorg. Geen standaard verkooppraatje of opdringerig gedoe, maar gewoon open communicatie en reële verwachtingen. Dit beviel mij wel. 

In combinatie met goede prijsafspraken en het feit dat zij ook zorgprofessionals in huis hebben die op langere projecten ingezet kunnen worden, was er sprake van een goede match. Kortgeleden had ik nog een calamiteit, waarbij ik een specifieke professional zocht. Binnen één uur had ik twee cv’s binnen die ik kon voorstellen aan de teamleider van de desbetreffende locatie. Daarnaast belt Niels regelmatig om te vragen hoe het met ons gaat en of er nog bijzonderheden zijn. Dit is erg prettig samenwerken.” 

Wederzijdse klik

“Ook over de zorgprofessionals van ToCare zijn we erg te spreken. Ze bieden de juiste kwaliteit en worden goed gescreend. Sommigen blijven zelfs hangen op bepaalde locaties, omdat het zo goed klikt. Onze dienst ‘zorg in het onderwijs’ is bijvoorbeeld erg populair. Dit houdt in dat ze scholieren met ‘een rugzakje’ begeleiden.

Ik krijg regelmatig te horen dat de zorgprofessionals van ToCare het fijn vinden om bij ons te werken. Wij behandelen iedereen hetzelfde, of je nu intern of extern in dienst bent. Er is dus sprake van een goede wederzijdse klik. Ik raad een samenwerking met ToCare dan ook regelmatig aan bij andere zorgorganisaties!” 

Wil jij ook altijd verzekerd zijn van voldoende kundige zorgprofessionals? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. We leren je graag beter kennen!