Werken wanneer je wil, op een plek die bij je past. Dat is wat we onze zorgprofessionals bieden. En dit lukt, omdat we samenwerken met allerlei mooie zorgorganisaties. Waaronder Elver: expert in begeleiding en behandeling van mensen met een complexe zorgvraag of een verstandelijke beperking. Van zeer licht, tot zeer ernstig en van alle leeftijden. Voldoende ruimte om je te ontwikkelen dus! Waarom het nog meer fijn is om bij deze zorgorganisatie te werken? Dat vertellen Elver HR consulenten Wendy Lansink en Lieke van Halteren je graag.

Positieve sfeer en saamhorigheid

Dat Elver een fijne zorgorganisatie is om voor te werken, bewijzen Wendy en Lieke allebei. Wendy: “Ik werk al heel wat jaren bij Elver en heb de meeste afdelingen van dichtbij gezien. Zo was ik ooit persoonlijk begeleider, groepshoofd en regiomanager. En op dit moment support ik mijn collega’s dus op het gebied van HR. Ik vind het fijn om mensen en afdelingen met elkaar te verbinden en Elver begrijpt goed hoe belangrijk dit is.” 

 Lieke stemt in: “Ook ik ben in de organisatie blijven hangen. Zo kreeg ik een baan aangeboden nadat ik stage liep vanuit de studie Human Resource Management. Met dat aanbod ben ik nog steeds erg blij. Ik werk graag met mensen en de gehandicaptenzorg is prachtig. Ook vanaf kantoor voel je elke dag waarvoor je het doet. Onze locatie bevindt zich namelijk op het terrein van de bewoners. Tijdens een wandeling tussen de middag heb je dus toch contact met de mensen waarvoor je het uiteindelijk doet!” 

 Wendy: “En de dagbestedingsgroep brengt één keer in de week koffie en thee rond op kantoor. Ook dan heb je een gezellig praatje. Er heerst gewoon altijd een positieve en saamhorige sfeer.” 

Intensieve zorg en begeleiding

Elver is gevestigd in Gelderland. De hoofdlocatie, het Zorgloket en het Behandelcentrum vind je in Nieuw-Wehl. Wendy: “Onze organisatie staat voornamelijk bekend om de intensieve zorg en begeleiding die we bieden. Zo hebben we een eigen Behandelcentrum waar we specifieke zorg aanbieden. Denk hierbij aan diensten van orthopedagogen, AVG-artsen, tandartsen en fysiotherapeuten. Voor bewoners is het erg fijn dat dit allemaal op loofafstand zit.” 

 Lieke: “Verder is het uniek aan Elver dat we werken met zelfsturende teams. Zij krijgen alle ruimte om hun werkomgeving in te richten zoals zij denken dat het beste is voor de cliënten. We weten dat we op onze mensen kunnen vertrouwen en zij trekken zelf aan de bel wanneer er extra hulp nodig is. En als er dan nieuwe mensen komen, worden zij fijn ontvangen en rustig ingewerkt. Het maakt mij trots dat nieuwelingen zich vrijwel altijd snel thuis voelen!”

Op je plek zitten

Op dit moment worden enkele locaties van Elver vervangen door nieuwbouw. Lieke: “Hierbij kijken we ook opnieuw naar de zorgvraag van elke cliënt. Zit iedereen nog steeds in de juiste groep? En werken onze collega’s daar nog met net zoveel plezier of zijn zij toe aan vernieuwing? We vinden het belangrijk dat iedereen op zijn plek zit, zowel onze interne collega’s als zorgprofessionals van ToCare.” 

Natuurlijke samenwerking

Binnen het interne flexbureau heeft Elver een pool opgebouwd van 200 medewerkers. Wendy: “Daarnaast schakelen we sinds juli dit jaar ToCare in wanneer we zorgprofessionals tekort komen. Dit kan zowel voor losse diensten zijn als voor op de langere termijn. Hierbij kijken we altijd naar wat de cliënt nodig heeft en welk profiel daarbij past. 

 De samenwerking verloopt erg prettig. De communicatielijnen zijn kort en ze staan altijd voor ons klaar. Ook al stuur je ’s avonds een appje. Ze kennen de branche en begrijpen dat een spoeddienst écht een spoeddienst is. Eigenlijk liepen onze werkwijzen direct van nature in elkaar over.” 

 Lieke vult aan: “Het is ook fijn dat ToCare een kantoor heeft in Arnhem, waar wij een dagbestedingslocatie hebben. Zorgprofessionals die via hen bij ons komen, kennen vaak de regio en hoeven niet ver te reizen.” 

Specialist in de zorg

Beiden hopen dat de samenwerking zich voortzet zoals het nu gaat. “We zijn blij dat we met zeer specifieke zorgvragen bij ToCare terechtkunnen. Zij zijn namelijk gespecialiseerd binnen allerlei onderdelen in de zorg. En kunnen ze niet precies leveren wat wij zoeken? Dan denken ze actief mee over een passend alternatief. Dit maakt hen uniek en dat is prettig samenwerken. We kunnen ons voorstellen dat andere zorgorganisaties hierbij ook hulp kunnen gebruiken.” 

 Wil jij ook altijd verzekerd zijn van voldoende zorgprofessionals? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.