Soms heb je collega’s, zonder wie je organisatie gewoon niet hetzelfde is. Celine is zo iemand. Want niet alleen zorgt zij ervoor dat onze salarisadministratie tiptop in orde is, ook helpt ze haar cliënten met veel liefde en aandacht.

Zelf omschrijft ze een goede zorgprofessional als: “Iemand die flexibel is, die niet snel nee zegt. Soms is dat even lastig maar in de zorg is het belangrijk om je te realiseren dat een cliënt jou nodig heeft. Dan moet je toch even doorpakken. Als je dát kunt, ben je een zorgheld.” En doorpakken, dat doet ze. Daarom zijn wij zo enorm blij met haar in ons team. Hoog tijd om Celine aan je voor te stellen.

Mee naar moeders werk

Dat Celine de zorg in ging, was voor haar moeder al vroeg duidelijk. Zij werkte namelijk in de ouderenzorg en als klein meisje ging Celine al vaak mee. “Ik hielp dan ’s ochtends vroeg met het rondbrengen van koffie en het smeren van boterhammen. Mijn moeder zag het meteen: zij is een zorgtype. En dat klopt! Ik vind het heerlijk om mensen te helpen en beter te leren kennen. En de liefde die je terugkrijgt voor je werk en inspanning is geweldig”, vertelt Celine.

Het beste van beide

Maar in de zorg draai je meestal verschillende diensten, waardoor je werktijden kunnen variëren. “Veel zorgmedewerkers vinden die afwisseling fijn, maar het past niet bij mijn persoonlijkheid. Ik heb behoefte aan routine. Tegelijkertijd matcht een volledige kantoorbaan ook niet, dit probeerde ik een jaar lang, maar ik miste de zorg. Daarom werk ik nu twee tot drie dagen per week op de werkvloer en daarnaast drie dagen op het kantoor van ToCare. Voor mij is dat de perfecte mix!”

Gemoedelijke sfeer

Op de vraag wat ze leuker vindt – salarisadministratie of de zorg – heeft ze geen antwoord. Dit staat voor Celine op gelijke voet. Over haar dagen op kantoor vertelt ze: “Het is enorm gezellig, ik heb het gevoel dat ik hier werk met mijn vrienden. Vaak komen onze zorgprofessionals even langs om een document in te leveren. Zij blijven dan bijna altijd hangen om een praatje met ons te maken. Dat is gewoon de sfeer van het bedrijf”, legt Celine uit.  

“Iedereen binnen ToCare is heel betrokken. Als collega’s waarderen we elkaars inzet en dat spreken we ook uit. Zelfs de directeur is enorm geïnteresseerd in iedereen. Dat creëert gewoon een fijne werkomgeving.”  

Tip: Lees ook het interview met onze zorgprofessional Kim. 

Dankbaar werk

Maar ook geniet Celine van haar werk in de zorginstelling. Vanaf juni krijgt ze zelfs een detacheringscontract op haar favoriete woongroep, waar ze werkt met ernstig meervoudig beperkten. “In eerste instantie was deze doelgroep wel even wennen, maar ik was al snel verkocht. Sommige collega’s kiezen liever voor een wat mildere zorgdoelgroep, omdat ze denken dat je weinig terugkrijgt van deze cliënten. Maar niets is minder waar!  

Mijn cliënten hebben een vrij laag cognitief niveau en zijn vaak eenkennig. Het duurde daarom relatief lang voordat ze mij herkenden. Maar het zijn écht lieverds. En wanneer ik dan merk dat ze weten wie ik ben en blij zijn om me te zien – dat is toch geweldig?”  

Hart voor de zorg

“Daarnaast houd ik wel van een uitdaging. Ik sta soms op een doelgroep waar ik niet veel zorg verleen maar enkel dagbesteding doe. Ik zit dan weleens een middag lang koffie te drinken met cliënten. Af en toe is dat leuk, maar liever sta ik aan bed te verzorgen. Ik houd ervan om lekker bezig te zijn.” 

En als ze dan óók nog een glimlach tovert op het gezicht van haar cliënt, is Celine dag helemaal gemaakt. “Op de woongroep waar ik nu vast werk is er een mevrouw die vaak minder goede dagen heeft. Ze staat dan op met een humeur, praat weinig tot niet en is sneller geprikkeld. Laatst haalde ik haar uit bed en vroeg ik haar vrolijk of ze lekker had geslapen. Wanneer ze dan goed reageert op mijn positieve houding en glimlachend ‘ja’ zegt, geniet ik daar echt van.”  

Sluit je aan bij het ToCare-zomerteam

Heb jij nét zo’n hart voor de zorg als Celine? En ben je in juli, augustus en september niet met vakantie? Sluit je dan aan bij het ToCare-zomerteam en breng jouw cliënten een onvergetelijke zomer. Als kers op de taart maak je ook nog kans op een reischeque t.w.v. 750 euro. Een mooi bedrag voor een welverdiende trip in het najaar! 

Lees verder over het ToCare-zomerteam.