Iedereen kan zijn roeping vinden in de zorg. Oók als je oorspronkelijk uit een hele andere wereld komt, zoals het bedrijfsleven. Johanna weet dat maar al te goed. Zij begon namelijk ooit als secretaresse, maar maakte elf jaar geleden de overstap naar de zorgsector.

“In het bedrijfsleven kon ik mezelf niet zijn. Strak in ‘t pak met mijn haar glad naar achter – zo ben ik helemaal niet. In de zorg kan ik mezelf zijn. Sterker nog: alleen door écht jezelf te zijn kun je jouw cliënten helpen”, vertelt ze.

Hoe ze dat doet bij een zorginstelling van haar keuze? En wat ze zo fijn vindt aan de flexibiliteit die de zorgsector haar biedt? Lees het allemaal in dit interview.

Carrièreswitch
Vroeger werkte Johanna dus als secretaresse. Maar hoe kwam ze er eigenlijk achter dat de zorg haar ware roeping was? “Ik voelde me nooit helemaal op mijn plek in het bedrijfsleven. Eén van mijn dochters bleek op jonge leeftijd veel emotionele ondersteuning nodig te hebben. Ik ben toen gaan- kijken: hoe kan ik hiermee omgaan? Wat werkt goed voor haar – en wat niet? Wat heeft zij nodig? Dat vond ik zó interessant, dat ik besloot om de overstap naar de zorg te maken.”

Handen uit de mouwen
Johanna is nog iedere dag blij dat ze de overstap naar de zorg maakte. “Het past goed bij mij. Ik ben écht een doener. Het liefst heb ik de hele dag iets omhanden – de was, het eten voorbereiden – dat ben ik gewend vanuit huis. In de zorg kan dat, dat doe ik gewoon samen met mijn cliënten. Op die manier voel ik me helemaal thuis op mijn werk”, vertelt ze.

Moederschap en werk combineren
Daarnaast valt Johanna’s werk in de zorg goed te combineren met het moederschap. Ze vertelt: “Ik heb twee kinderen en ik vind het fijn om er voor ze te zijn. Dat houdt in dat ik werk wanneer zij op school zitten en thuis ben wanneer zij dat ook zijn. Ik heb een favoriete zorginstelling waar ik veel diensten draai. Met hen spreek ik vaak af dat ik aangepaste diensten draai op weekdagen, wanneer mijn kinderen op school zitten. In het weekend werk ik dan alleen in overleg. Zij zijn daarin heel flexibel, dat is heel fijn.”

Op zoek naar oplossingen
Het allerleukste aan haar werk? Dat zijn de mogelijkheden – problemen ziet Johanna namelijk niet. “De druk in de zorgbranche is hoog. Er is veel werk, maar weinig handen. Ik vind het belangrijk dat alle cliënten de zorg krijgen die ze nodig hebben én die ze verdienen. Daarom ga ik altijd op zoek naar oplossingen: kunnen we de tijd anders indelen? Kunnen we de werkzaamheden anders indelen, zodat er wél tijd is om een cliënt lekker te douchen?”

Band opbouwen met collega’s
Daarvoor is het van belang om een goede band op te bouwen met je collega’s, merkt Johanna op. “Hoe beter je collega’s je kennen, hoe meer inspraak je als uitzendkracht hebt in het reilen en zeilen van de zorg. Ik werk daarom vaak om één locatie. Daar ken ik de collega’s goed, weten we wat we aan elkaar hebben en wat we van elkaar verwachten. Zij zien mij ook als onderdeel van het team, omdat ik daar zo vaak kom. Dat is fijn”, vertelt ze.

Voldoening uit een lach of een liedje
Wanneer ze met volle teugen geniet van haar werk? “Op de instelling waar ik vaak kom, werk ik met twee verschillende doelgroepen: mensen met een ernstig meervoudige beperking of een ernstig verstandelijke beperking met sterke gedragsproblemen. De één vergt lichamelijk meer, de ander mentaal.

Maar voor beide doelgroepen geldt: wanneer je een lach terugkrijgt tijdens het douchen, of de cliënt een liedje begint te zingen tijdens het wandelen – dan heb ik mijn werk goed gedaan. Af en toe merken mijn collega’s op dat een cliënt zich op zijn of haar gemak voelt bij mij. Daaruit haal ik dan ook de meeste voldoening, vooral in een doelgroep die soms lastig te bereiken is.”

Wil jij je óók thuis voelen op jouw werk?
Wil jij, net als Johanna, lekker jezelf kunnen zijn op jouw werk? En haal je energie uit het (intensief) verzorgen of begeleiden van jouw cliënten? Neem dan contact met ons op. Als zorgprofessional bij ToCare kun je namelijk overál aan de slag – ook bij de favoriete zorginstelling van Johanna.